Kurz pro veřejnost - příprava pokrmů studené kuchyně

Kurz je určen pro všechny zájemce, kteří chtějí získat znalosti a dovednosti z oblasti přípravy studené kuchyně. Naučíme Vás připravovat studené pokrmy na profesionální úrovni. Kurz bude zakončen rautem, který si sami připravíte.

Rozsah kurzu je 40 hodin a bude probíhat ve školní jídelně ve středisku Údlice.

5 x sobota po 6 hodinách, pátek 5 hodin (příprava na raut), sobota 5 hodin (dokončení rautu)

(následuje vlastní raut s možností si pozvat hosta)

Obsah kurzu:

1. Význam a smysl studené kuchyně

2. Výrobky studené kuchyně (seznámení s výrobky a jejich příprava)

  • majonézy, marinády, pochoutková másla
  • jednoduché a složité saláty, kombinované saláty
  • rosoly, aspiky, výrobky z rosolů
  • plněná a obložená vejce, zelenina, ovoce
  • paštiky, galatiny, fáše, masové pěny
  • výrobky ze sýrů, z těst, sýrové pěny
  • obložené chlebíčky, chuťovky, kanapky, mísy
  • ryba a výrobky z ryb
  • úprava studených mas, ryb, drůbeže a zvěřiny

3. Zásady a pravidla přípravy rautů, banketů

4. Kalkulace výrobků studené kuchyně

Cena kurzu je 3 200 Kč. Účastník kurzu získá Osvědčení o absolvování kurzu.

Kurz Příprava pokrmů studené kuchyně bude realizován podle Kvalifikačního standardu Národní soustavy kvalifikací. Škola jako autorizovaná osoba nabízí také možnost po skončení kurzu složit si zkoušku z profesní kvalifikace Příprava pokrmů studené kuchyně (kód 65-002-H) a tím získat osvědčení s celostátní platností. K profesním kvalifikacím více na www.tgacv.cz složka Profesní kvalifikace.

Kurzy budou vždy otevřeny po naplnění minimálního počtu uchazečů. Datum zahájení a ukončení kurzu bude sdělen po sestavení skupiny.

V případě Vašeho zájmu vyplňte přihlášku a odešlete emailem.

poznámka – zájemce musí mít platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství


Přihláška do kurzu

< Zpět