Kurz pro veřejnost - příprava minutek

Kurz je určen pro všechny zájemce, kteří se chtějí naučit vařit na profesionální úrovni. Naučíme Vás připravovat pokrmy na objednávku, používat při vaření ne zcela známe suroviny a dozvíte se o moderních trendech v gastronomii.

Rozsah kurzu je 40 hodin a bude probíhat ve školní jídelně ve středisku Údlice.

(6 x sobota po 6 hodinách, 1 x sobota 4 hodiny)

Obsah kurzu:

1. Technologické postupy přípravy pokrmů na objednávku

  • druhy a části mas vhodných na přípravu pokrmů na objednávku
  • předběžná příprava suroviny (krájení, marinování, tvarován)
  • vhodné tepelné úpravy pro minutkové pokrmy
  • pečení po anglicku, úprava šťáv
  • příprava pokrmů z jatečného masa a vnitřností
  • příprava pokrmů z ryb a drůbeže

2. Speciality

  • zahraniční, národní a regionální speciality

3. Moderní trendy v gastronomii

  • zážitková gastronomie

Cena kurzu je 3 200, -Kč. Účastník kurzu získá Osvědčení o absolvování kurzu.

Kurz Příprava minutek bude realizován podle Kvalifikačního standardu Národní soustavy kvalifikací. Škola jako autorizovaná osoba nabízí také možnost po skončení kurzu složit si zkoušku z profesní kvalifikace Příprava minutek (kód 65-004-H) a tím získat osvědčení s celostátní platností. Informace k profesním kvalifikacím jsou dostupné ZDE.

Kurzy budou vždy otevřeny po naplnění minimálního počtu uchazečů. Datum zahájení a ukončení kurzu bude sdělen po sestavení skupiny.

V případě Vašeho zájmu vyplňte přihlášku a odešlete emailem.

poznámka – zájemce musí mít platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství

  
 Přihláška do kurzu
 

 

< Zpět