Jednoduchá obsluha hostů

POŽADOVANÁ ODBORNÁ ZPŮSOBILOST:

(Požadavky jsou stanoveny Kvalifikačním standardem)
  • Vyúčtování tržeb
  • Uvedení hostů, poskytnutí pomoci při výběru z jídelního lístku
  • Vyřizování objednávek hostů
  • Sestavování jídelního lístku a sledu pokrmů
  • Inkasování plateb od hostů
  • Příprava teplých nápojů
  • Ošetřování a skladování nápojů
  • Nakládaní s inventářem
  • Skladování potravinářských surovin
  • Podávání pokrmů a nápojů jednoduchou obsluhou
  • Podávání pokrmů a nápojů hostům při bufetovém uspořádání
  • Obsluha zařízení v odbytovém středisku
  • Obsluha výčepních zařízení
  • Organizování práce v provozu a při gastronomických akcích
  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
ZKOUŠKA
Koná se před autorizovaným zástupcem autorizované právnické osoby (školy). Doba přípravy na zkoušku je do 30 minut. Celková doba trvání vlastní zkoušky (bez času na přestávky a na přípravu) je 2,5 až 3,5 hodin (hodinou se rozumí 60 minut). Zkouška může být rozdělena do více dnů.
Uchazeč musí předložit před zkouškou platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství.
Po úspěšném složení zkoušky získá absolvent Osvědčení o profesní kvalifikaci.
CENA ZA ZKOUŠKU
Výše úhrady za zkoušku je s DPH 3 025 Kč (bez DPH 2500 Kč + 21% 525 Kč).

Více informací lze získat na: http://www.narodni-kvalifikace.cz/kvalifikace-12-Jednoducha_obsluha_hostu