Pracovník / pracovnice výroby a zpracování modelovací a marcipánové hmoty

POŽADOVANÁ ODBORNÁ ZPŮSOBILOST:

(Požadavky jsou stanoveny Kvalifikačním standardem)
  • Příjem a uchovávání surovin, polotovarů a přísad pro výrobu cukrářských výrobků
  • Volba technologického postupu pro výrobu modelovací hmoty a marcipánu dle charakteru výrobku
  • Příprava, výpočet spotřeby a úprava surovin pro výrobu modelovací hmoty a marcipánu
  • Příprava a zpracování modelovací hmoty a marcipánu
  • Ruční tvarování a modelování, tvarování pomoci forem
  • Dohotovování a zdobení výrobků a ozdob, barvení
  • Uchovávání, balení a expedice výrobků z modelovací a marcipánové hmoty
  • Posuzování jakosti cukrářských surovin, polotovarů a hotových výrobků
  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v pekařské výrobě, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
  • Navrhování, výtvarná úprava a aranžování cukrářských výrobků
  • Prodej výrobků z modelovací hmoty a marcipánu
  • Vedení provozní evidence při výrobě a prodeji cukrářských výrobků
ZKOUŠKA
Koná se před autorizovaným zástupcem autorizované právnické osoby (školy). Doba přípravy na zkoušku je 15 až 20 minut. Celková doba trvání vlastní zkoušky (bez času na přestávky a na přípravu) je 5 až 7 hodin (hodinou se rozumí 60 minut). Zkouška může být rozdělena do více dnů.
Uchazeč musí předložit před zkouškou platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství.
Po úspěšném složení zkoušky získá absolvent Osvědčení o profesní kvalifikaci.
CENA ZA ZKOUŠKU
Výše úhrady za zkoušku je s DPH 4 235 Kč (bez DPH 3500 Kč + 21% 735 Kč).

Více informací lze získat na: http://www.narodnikvalifikace.cz/kvalifikace-29-Vyroba_a_zpracovani_modelovaci_a_marcipanove_hmoty